Verschillende houtsoorten voor uw tuin

Hout is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Het kan een natuurlijk gevoel aan uw ruimte toevoegen en een unieke uitstraling geven die u met geen ander materiaal kunt krijgen. Er zijn veel houtsoorten die je in je tuin kunt gebruiken en elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen. Hierbij is voornamelijk belangrijk dat het mooi en sterk is. Ikzelf maak ook gebruik van hout in mijn tuin en ik kan zeggen dat het zeker een aanrader is. Hout kan namelijk voor veel verschillende dingen gebruikt worden en hoeft niet persé in de tuin gebruikt te worden. Toch zijn er houtsoorten die ideaal zijn voor in de tuin. In dit artikel neem ik jullie dus mee in verschillende soorten hout voor de tuin.

Hardhout

Hardhout is een zeer sterke houtsoort. Het is ook erg mooi en het kan voor veel verschillende dingen worden gebruikt. Hardhout wordt voornamelijk gebruikt voor tuinmeubelen, maar kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld poorten en schuttingen van te maken. Deze houtsoort wordt meestal aangetroffen in bomen die meer dan 100 jaar oud zijn. Dit betekent dat je een beetje op jacht moet gaan als je hardhout wilt vinden, maar het zal zeker de moeite waard zijn als je dat eenmaal hebt gedaan! Gelukkig zijn er ook vele partijen die mooi hardhout aanbieden.

Vurenhout

Dit is een zeer sterke houtsoort die in veel tuinprojecten wordt gebruikt. Het is ook erg mooi en kan gemakkelijk een natuurlijke uitstraling aan uw tuin geven. Als u op zoek bent naar een hout dat lang meegaat en niet snel zal rotten of breken, dan is vurenhout de beste optie. Vurenhout balken worden daarom vaak gebruikt in de tuin voor de schuttingen, maar ook voor een schuur in de tuin. Deze houtsoort wordt ook wel redwood genoemd en is een van de meest populaire houtsoorten voor tuinen. Hij is bestand tegen allerlei weersomstandigheden en heeft een zeer aantrekkelijke rode kleur waardoor hij er nog mooier uitziet.

Douglas hout

Deze houtsoort is een zeer goede keuze voor uw tuin. Het is een zeer sterke houtsoort en gaat ook nog eens heel lang mee. Het wordt in veel toepassingen gebruikt, waaronder meubels, constructie en zelfs papierfabricage. Het enige nadeel van deze houtsoort is dat het wat prijzig kan zijn. Daarom ben ik persoonlijk eerder fan van hardhout of van vurenhout. De keus ligt uiteindelijk bij jezelf, maar ik kan uit ervaring spreken dat deze houtsoorten ideaal zijn voor in de tuin!

Geef een antwoord