Start een online cursus schilderen

Aangezien we veel tijd in huis doorbrengen ben ik me wat meer gaan gooien op nieuwe creatieve hobby’s. Vroeger vond ik het al leuk om met mijn handen bezig te zijn. Zo heb ik ooit eens leren pottenbakken en kan ik genieten van tekenen. Om iets nieuws te leren ging ik op zoek naar een manier om online aan de slag te kunnen gaan. Het is immers op dit moment niet mogelijk om fysieke lessen te volgen. Zo kwam ik uit bij Soofos voor een leuke schildercursus. Ik moet nog beginnen maar ik wil jullie nu alvast tippen over deze website.

Schilderen via Soofos

Hoewel er enorm veel verschillende schildercursussen worden aangeboden wilde ik vooral schildertechnieken leren. Daarom leek het mij leuk om te beginnen met een cursus waarbij je met olieverf leert schilderen. Dit was in mijn geval de beste optie omdat olieverf eigenlijk relatief voordelig is en het ruikt minder sterk dan andere typen verf. Dus kom maar door met die schildersezel!

Het voordeel van leren via Soofos is dat je de cursus koopt en er dan altijd toegang tot hebt. Wanneer je dus inlogt bij de Soofos account bewaar je de cursus. Je doorloopt de cursus door verschillende video’s te kijken van de instructeur en leermateriaal door te nemen. Je krijgt vervolgens opdrachten waarmee je de kennis in de praktijk kunt oefenen. Wanneer je vragen hebt kun je ook contact opnemen met de instructeur, wat natuurlijk wel zo fijn is.

De kosten voor de cursus vallen mij zeker mee. Je betaalt namelijk een paar tientjes voor zo’n cursus en er zijn ontzettend veel opties om uit te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld al kennis hebt van bepaalde schildertechnieken, dan kun je specifieke onderwerpen zoeken waar je dan meer over kunt leren. Je kunt zelfs een diepgaande cursus grafische vormgeving er aan toevoegen. Zo is er voor elk niveau wel wat bij te leren.

Je krijgt bij de cursussen uitgelegd welke materialen je nodig hebt. Bij de schildercursus is het mogelijk om een materialen set tegen een extra scherpe prijs te bestellen via Van der Linde Kunstenaarsbenodigdheden. Op die manier weet je dat je de juiste materialen hebt die anderen die de cursus volgen ook gebruiken.

Meer vaardigheden leren?

Wanneer je meer cursussen wilt doen dan kan het voordeliger zijn om een lidmaatschap te nemen. Daarmee kun je het hele jaar door alle cursussen volgen en betaal je een vast tarief per maand, kwartaal of jaar. Zo zal je je in ieder geval geen seconde vervelen. 

Geef een antwoord