Oosterse sferen in huis

Al sinds we over de oceanen varen, is het westen geobsedeerd met de cultuur en gewoonten van het oosten. Inmiddels heeft dat een meer gezonde vorm aangenomen dan het aan het begin van de zeevaardij had. We kunnen geen genoeg krijgen van de kunst uit het verre oosten en ook de gerechten en dergelijken zijn hier maar wat populair. Het is natuurlijk tegenwoordig ook niet meer alleen heel mysterieus, ook steeds meer mensen uit het oosten komen naar hier en dus wordt de nieuwsgierigheid steeds opnieuw aangewakkerd. In deze blog vertel ik je over de oosterse sferen die je in je huis kan brengen om dat tintje mysterie toe te voegen aan je eigen paleisje. Lees je mee?

Kruidig in de keuken

Ik noemde het net al even maar de oosterse keuken is maar wat populair hier. Kijk maar eens in een doorsnee stad naar de hoeveelheid Indiase, Thaise en Chinese restaurants. Het zijn er een hoop. Maar zoals dat in Europa ook zo is, is iedere oosterse keuken weer anders. Heb je iets geproefd, waarvan je dacht: “Dat is verrukkelijk”? Die kans is heel groot. Probeer het dan ook eens thuis te maken. Zoek het recept op en probeer het in de keuken uit. Of het nu lukt of niet, het hele huis zal ruiken naar de verse specerijen die vaak in dit soort keukens gebruikt worden.

Patronen en kleuren

Verder zijn ook meubels in dit thema steeds populairder. Vaker en vaker zien we kussens met prints, franjes en spiegeltjes eraan, allemaal dingen die voornamelijk uit het oosten komen. Felle kleuren, rood, paars, geel. Alles komt daar vandaan. Als je niet alleen een huis wilt dat geïnspireerd is door deze stijl maar écht deze meubels heeft, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een Marokkaanse poef bijvoorbeeld te kopen. Dan weet je zeker dat je deze stijl te pakken hebt.

Eigen verzameling

Verder moedig ik reizen altijd enorm aan. Al geldt dat vooral voor trein en autoreizen omdat de luchtvaart een enorme deuk levert op het klimaat. Maar wanneer je echt ver reist, ontkom je er bijna niet aan. Geniet er dan dubbel van, zou ik zeggen. En neem een souvenir mee om je reis altijd te kunnen herdenken. Een Boeddhabeeldje uit Indonesië is toch meer bijzonder dan eentje uit de euro-winkel om de hoek.

Geef een reactie