Natuurlijke verzorgingsproducten online kopen

Iedereen kent het product Shea Butter wel. Misschien gebruik jij het al om je haar lekker zacht mee te maken of zit er Shea Butter in je dagcrème, of misschien heb je er alleen van gehoord en wil je graag Shea Butter kopen. In dit artikel leggen we je graag wat meer uit over dit veelzijdige product zodat je zelf kan beslissen waar jij het voor kan gebruiken! Wist je dat je sommige producten zo natuurlijk zijn dat je ze kan eten? Zo kan je bijvoorbeeld Arganolie culinair kopen, een olie gemaakt van geroosterde Arganpitten. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer! 

Natuurlijke producten.

Shea Butter is een plantaardige 'boter', gemaakt van noten die worden gewonnen uit Afrika. Het heet boter omdat de substantie vast en stevig blijft op kamertemperatuur, maar heerlijk smelt op de huid en zo goed uitsmeerbaar wordt. Het is erg zacht, romig, en voelt luxueus aan. Omdat Shea Butter de huid zo goed hydrateert, wordt het vooral veel verwerkt in cosmetica. Zo zie je Shea Butter vaak terugkomen in bijvoorbeeld een dagcrème of bodylotion.
Het proces om deze boter te ontwikkelen is erg intensief; zo moeten de noten opengebroken worden, gewassen, gedroogd en geplet. Daana wordt er water aan de inhoud toegevoegd, waarna het kneden begint. Het kneden zuivert het mengsel zodat er uiteindelijk alleen pure, vettige boter overblijft.
Arganolie wordt gemaakt van geroosterde Arganpitten, en wordt vaak gebruikt als olie voor in het haar. Het zit boordevol vitamines en mineralen; zo bevat het twee keer zo veel vitamine E als olijfolie! Echte natuurlijke en biologische Arganolie is zo puur dat je het kan eten. Zo wordt het gebruikt om salades of wokgerechten te verrijken, maar het is ook te gebruiken voor pasta's of vlees!

Mix & Match

Soms kunnen producten die zo natuurlijk zijn geproduceerd goed samenwerken in combinatie met elkaar. Zo kan Arganolie worden verwerkt in de Shea Butter om de huid een enorme hydraterende boost te geven. De Arganolie voegt vitamines en mineralen toe waar de Shea Butter de huid zacht maakt en het geheel goed smeerbaar maakt. Een uiterst zacht, hydraterend en verrijkende mix!
Je kunt beide producten ongeraffineerd en in pure vorm kopen, maar ook bewerkt. Beiden hebben voordelen en nadelen. Zo heb je natuurlijk in de pure vorm geen chemische stoffen waarop je huid wellicht kan reageren, maar blijft het bewerkte product langer goed.
Het is aan jou om kiezen wat het beste bij je past. Wij zijn in ieder geval fan!

Geef een reactie