De vele soorten nette kleding voor mannen

Een verzorgde man ziet er natuurlijk veel aantrekkelijker uit dan een onverzorgde man. Terwijl sommige vrouwen mannen met leren jasjes erg aantrekkelijk vinden, vind het merendeel van de vrouwen een man in een goede smoking veel leuker. Denk maar aan de Bond films waarin James Bond zonder moeite elke vrouw om zijn vinger wind. Ook zonder een hooggewaardeerde spion te zijn kan een man met zijn kleding als zijn troef zijn hele uiterlijk verbeteren. In deze blog geef ik voorbeelden van een aantal soorten nette kleding.

Pak

Binnen de categorie pakken is er uiteraard nog een onderscheid te maken tussen verschillende soorten pakken, zoals twee-delige pakken, drie-delige pakken en trouwpakken. Een trouwpak is uiteraard een pak dat (hopelijk) niet vaak gebruikt hoeft te worden. Zodoende kiezen veel mannen of het pak voor hun bruiloft te horen. Een normaal pak kan echter een goede aanwinst zijn voor een man zijn garderobe. Niet alleen voor etentjes, chique feestjes, bedrijfsgelegenheden en feestdagen kan een pak een goede investering zijn. Uiteraard zijn er ook banen, vooral in de financiële sector, waar een pak onderdeel is va de standaarduitstraling van de man. In zo een dergelijk geval is het uiteraard handig om meerdere pakken te bezitten. Kleuren die daarbij erg populair zijn: zwart, donkerblauw en grijs. Ook pakken met een printje maken steeds meer een intrede in de mode.

Smoking

Een smoking wordt gedragen naar black-tie evenementen en is het soort pak dat James Bond meestal draagt. Uiteraard gaat de smoking in combinatie met de zwarte vlinderdas. Een smoking zal minder vaak benodigd zijn dan een pak, maar een goed passende smoking maakt de man. Als er dus aardig wat bedrijfsdiners, gala’s of andere black-tie evenementen plaatvinden in het leven van een man, is het een goed idee om een keer een smoking op te laten meten.

Rokkostuum

Rokkostuums zijn een van de meest klassieke vormen van nette kleding voor mannen en daarmee ook meteen de chicste vorm van kleding. Zoals de naam zou doen vermoeden, bevat een rokkostuum geen rok, maar is de jas langer dan bij een normale smoking en wordt deze gecombineerd met een witte vlinderdas. Bepaalde white-tie evenementen kunnen bruiloften en ceremoniële gebeurtenissen omvatten. Leden van een koninklijke familie dragen nog vaak een rokkostuum bij speciale gelegenheden. Ook bij pianisten wordt een dergelijk kostuum met regelmaat aangetroffen. Rokkostuums zijn steeds vaker te zien en beginnen een terugtrede te maken in de modewereld.

Geef een reactie